Comunicat de presa 5 August 2016

In ultima vreme, in spatiul public au fost aduse tot mai multe critici la adresa Primarului Constantin Toma si a Primariei Municipiului Buzau referitoare la nesustinerea financiara a unor cluburi sportive din oras. Pentru clarificarea situatiei si repunerea ei in datele corecte si, mai ales, legale, precizam urmatoarele.

  1. Conform art. 14 alin.8 din Legea finantelor publice locale nr. 273/2006, ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, in limita prevederilor bugetare aprobate, NUMAI dupa stingerea platilor restante inregistrate la finele anului anterior, respectiv a arieratelor din executia anului curent. Mai clar spus, o primarie cu datorii, cum este si cazul Primariei Municipiului Buzau, nu poate angaja noi cheltuieli, chiar daca ele sunt bugetate, decat DUPA achitarea acelor arierate si plati restante. Prin urmare, nu este vorba de rea vointa sau nepasare, ci, pur si simplu, legea NU permite, data fiind situatia financiara a Primariei, alocarea acelor sume catre cluburile sportive.
  2. Toate programele de finantare a activitatilor sportive derulate de Primaria Municipiului Buzau au fost suspendate, de fapt, inca din luna mai 2016, in perioada mandatului interimar de Primar al fostului viceprimar Fanica Barla. Motivul a fost acelasi: legea nu permitea acest lucru, date fiind datoriile Primariei.
  3. Din aceeasi cauza, posibilul contract de asociere dintre Primaria Municipiului Buzau si Federatia Romana de Fotbal pentru infiintarea Buzau a Centrului Regional de Excelenta, ce va fi supus aprobarii Consiliului Local Municipal, nu va putea fi finantat de Municipalitate pe perioada acestui an. Primarul Constantin Toma a purtat discutii cu conducerea Federatiei Romane de Fotbal, discutii in urma carora FRF si-a manifestat deja intreaga intelegere pentru situatia financiara actuala a Primariei si pornind de la principiul ca un parteneriat nu se face doar in beneficiul uneia dintre parti, dar fiind si in deplin acord cu necesitatea respectarii legilor, este gata sa suporte suma ce ar cadea in sarcina Primariei Buzau pe cele 5 luni ramase din acest an.
  4. Primaria Municipiului Buzau face toate eforturile in aceasta perioada pentru reglemantarea situatiei financiare, astfel incat la inceputul anului viitor sa se afle in postura de a realoca sumele necesare cluburilor sportive buzoiene. Insa acest lucru nu este posibil decat in conditiile legilor in viguare. Legi care, in acest moment, fac imposibila o asemenea alocare de fonduri.

Primarul Municipiului Buzau
Ing. Constantin Toma

Descarca comunicat PDF

1,077 vizite totale, 11 vizite astăzi