Mesaj Primar 28-NOV-2016

Vă salut, dragi buzoieni şi vă propun să reţineţi, din acest mesaj video, mai ales un număr: 5347. El reprezintă totalul zilelor de concediu şi libere la care mai au dreptul cei peste 300 de poliţişti locali care, prin decizia instanţei buzoiene, nu mai pot fi, deocamdată, disponibilizaţi, Primăria fiind în continuare nevoită să le achite drepturile băneşti lunare. Adică, în total, aproape 15 ani de zile de concediu.
De mâine, toţi cei aflaţi în această postură vor beneficia de acele „libere” şi concedii. Iar între timp, cred cu tărie că următoarea instanţă de judecată va da câştig de cauză Primăriei în problema disponibilizării poliţiştilor locali. Pentru că tot ce am făcut, am făcut respectând LEGEA în vigoare!
În caz contrar, dezvoltarea oraşului nostru riscă să fie blocată pentru multă vreme, inclusiv prin neaplicarea noii organigrame şi pierderea de fonduri europene! Ca să nu mai vorbim de banii buzoienilor, ce se vor duce pe salariile acelor poliţişti locali, în loc să fie folosiţi pentru dezvoltarea Buzăului! Însă, repet, cred cu tărie că Justiţia va da soluţia normală, evidentă şi vom putea merge mai departe în ceea ce ne-am propus pentru binele municipiului nostru!
Vă mulţumesc şi nu uitaţi că de joi, 1 Decembrie, chiar de Ziua Naţională a României, vă aştept la deschiderea Tărgului de Crăciun din Piaţa Dacia. Dar asta după ce, mai întâi, vom admira în acea zi defilarea militarilor Diviziei 2 Infanterie „Getica”!