Mesajele Primarului Constantin Toma

Preluate din pagina oficială de Facebook ConstantinTomaPrimar

Raport de activitate la un an de mandat

Dragi cetăţeni ai Buzăului,

22 iunie 2016 – a fost prima zi de lucru ca Primar ales al dumneavoastră. Acum, pe 22 iunie 2017, vă informez asupra activităţii şi rezultatelor obţinute în acest prim an de mandat.

M-am implicat total în această muncă de schimbare în bine a oraşului nostru şi au început să apară şi primele rezultate.

Vă mulţumesc din tot sufletul pentru încrederea pe care mi-o acordaţi!

Acest lucru mă motivează în mod extraordinar şi-mi dă toată energia pozitivă de care am nevoie!

Sunt alături de dumneavoastră în efortul de zi cu zi pe care-l faceţi pentru o viaţă mai bună!

Cu deosebit respect,
Constantin Toma
Primarul Dumneavoastră

Descarcă raportul de activitate în format .pdf

Mesaj Primar 16-IAN-2017

Bine v-am regăsit la un nou mesaj video, dragi buzoieni! Astăzi vă voi explica mai multe despre unele proiecte pe care vreau să le duc la bun sfârşit în 2017. Şi prin accesarea de fonduri europene, şi prin alte surse de finanţare, dar şi prin resursele proprii ale Primăriei. Mai ales că am reuşit să terminăm anul 2016 cu un excedent de 2,6 milioane de euro în condiţiile în care am acoperit şi datoriile de 5,6 milioane de euro pe care le-am găsit la preluarea mandatului de primar.
Însă, pe de altă parte, doresc să precizez că astăzi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, nu a fost votat bugetul pe 2017. Nici nu avea cum să fie aşa, mai întâi fiind nevoie ca guvernul să adopte bugetul naţional pe 2017, ceea ce sper că se va întâmpla până la finalul acestei luni, abia apoi urmând să se întâmple acelaşi lucru, în plan local, în consiliile judeţene, apoi la nivelul primăriilor. Dar astăzi, în CLM, s-a votat tocmai hotărârea privind acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secţiunii de dezvoltare pe anul 2016. Adică, exact lichidarea acelor datorii, arierate de care v-am tot vorbit.
Veţi afla, de asemenea, din mesajul de azi şi motivele pentru care, deocamdată, din păcate, intenţia înfiinţării unul club sportiv al Municipiului nu poate fi concretizată, dar şi despre alte subiecte de interes pentru buzoieni. Vă doresc o săptămână cât mai reuşită!

Mesaj Primar 9-IAN-2017

Bună ziua, dragi buzoieni şi bine v-am regăsit – şi prin acest prim mesaj video din noul an – în 2017! Sărbătorile au trecut, o să treacă şi gerul cu care ne confruntăm în aceste zile, iar 2017 va fi unul al demarării unor proiecte deosebit de importante pentru oraşul nostru. După cum puteţi vedea şi în acest mesaj, harta mare a oraşului pe care o am în biroul meu începe să prindă „viaţă”, urmând să marchez pe ea toate investiţiile importante pe care le avem în strategia de dezvoltare a oraşului şi pe care, după aprobarea noului buget pe acest an, vom începe să le concretizăm.
Sigur, veţi putea vedea şi o altă „hartă” şi mă refer aici la noua organigramă a Primăriei, cea care este, la ora actuală, suspendată prin decizia instanţei din Buzău. Veţi putea observa, însă, cam cât înseamnă „pătrăţica” legată de Poliţia Locală în ansamblul întregii organigrame. Avem, la ora actuală, 206 posturi libere în Primărie, posturi ce nu pot fi deocamdată scoase la concurs şi ocupate, din cauza blocajului generat de litigiul cu poliţiştii locali disponibilizaţi, dar pe care justiţia ne-a obligat să îi menţinem şi să îi plătim în continuare.
Dar, sunt convins, vom trece şi pe asta, pentru că avem treabă de făcut, avem multe de realizat pentru Buzău. Inclusiv cu sprijinul dumneavoastră, concret, dar, mai ales, moral, un sprijin pe care l-am simţit tot mai mare, mai puternic, pe parcursul celor 6 luni şi jumătate de când sunt Primar al Municipiului Buzău. Vă urez un an 2017 plin de sănătate, bucurii şi realizări! Şi vă promit că mă voi lupta cu toată energia mea pentru realizarea tuturor planurilor de dezvoltare a oraşului, pentru binele Buzăului şi al buzoienilor! Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

Mesaj Primar 29-DEC-2016

Dragi buzoieni, iata-ne ajunsi la finalul acestui an! Au fost multe lucruri interesante ori evenimente petrecute in premiera, inclusiv pentru mine, aflat pentru prima oara in postura de Primar, dar, cred eu, si pentru dumneavoastra, care, de doua decenii, erati obisnuiti cu aceeasi figura in fruntea Palatului Comunal, cu aceleasi chipuri si acelasi stil de a se face lucrurile, ce se perpetua an dupa an. Dupa primele 6 luni de mandat, sper ca pentru majoritatea dintre dumneavoastra este evidenta schimbarea de atitudine, de vointa pentru transformarea in bine a orasului nostru, fapt reflectat si de increderea sporita pe care sunt onorat ca mi-ati acordat-o.
Sigur ca se puteau face si mai multe lucruri, dar situatia dificila in care am gasit Primaria, raporturile absolut complicate, ca sa nu spun anormale, pe care le-am mostenit in raport cu anumite companii asa-zis subordonate Municipalitatii, problemele create de suspendarea noii organigrame si inca multe altele, au facut ca sa nu putem realiza concret decat o mica parte din planurile pentru dezvoltarea, modernizarea si schimbarea Buzaului. Dar sunt convins ca 2017 va aduce deblocarea unor situatii si vom face acei pasi inainte concreti pe care cu totii ni-i dorim. Veti gasi in acest ultim mesaj din acest an enumerarea majoritatii proiectelor pe care doresc sa le duc la bun sfarsit pe parcursul lui 2017.
Va urez din toata inima „La multi ani!”, multa sanatate si un An Nou plin de realizari si bucurii! Si va astept in noaptea dintre ani la spectacolul de Revelion ce va avea loc in Piata Daciei, ca sa intram impreuna in 2017, sa ciocnim un pahar de sampanie – va fi din partea Primariei – si sa ne bucuram de evolutia tuturor artistilor ce ne vor canta si incanta de pe scena, vom admira focurile de artificii de la miezul noptii si ne vom ura unii altora „La multi ani!”. Sa ne vedem cu bine acolo si sa ne reintalnim cu bine in 2017! Multumesc pentru tot!

Mesaj Primar 19-DEC-2016

Dragi buzoieni, ne apropiem cu paşi grăbiţi de finalul acestui an. Dar ne vom revedea prin mesajul video şi săptămâna viitoare. În cel de astăzi, am ales să vă spun despre premierea Cetăţenilor de Onoare, dar şi a olimpicilor, a elevilor cu rezultate deosebite la concursurile internaţionale şi naţionale, precum şi a profesorilor acestora. Iar miercuri, 21 decembrie, vom avea ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, unde vor fi câteva puncte importante pe ordinea de zi. Mai multe veţi afla urmărind mesajul.
Şi nu uitaţi că joi, 22 decembrie, de la ora 16.00, se va deschide în mod oficial Orăşelul Copiilor, unde vă aşteptăm cu drag, aşa cum am făcut-o şi la Târgul de Crăciun ce, sper eu, a bucurat şi încă bucură mulţi buzoieni, chiar dacă niciodată nu pot fi mulţumiţi absolut toţi. Vă urez un Crăciun Fericit alături de toţi cei dragi!

Mesaj Primar 12-DEC-2016

Dragi buzoieni, vreau să vă mulţumesc pentru încrederea şi sprijinul arătate, încă o dată, prin votul pe care l-aţi dat ieri pentru Partidul Social Democrat şi, sper eu, şi pentru mine, ca primar. Faptul că s-au prezentat la vot 46.077 de buzoieni, cu 5.000 mai mult decât la alegerile locale, iar, dintre aceştia, 52,5%, adică 23.300, au votat cu PSD, însemnând cu 7.000 în plus faţă de alegerile pentru Primărie din luna iunie, îmi îngădui să îl interpretez şi ca pe un vot pozitiv suplimentar adus de încrederea pe care tot mai mulţi o au în mine ca primar, în acţiunile şi proiectele mele, dar şi în hotărârea mea neabătută de a transforma oraşul nostru într-un loc mai frumos, mai civilizat, mai dezvoltat, aşa cum merită.
Vă mulţumesc încă o dată pentru susţinerea acordată mie şi partidului şi, împreună cu parlamentarii PSD de Buzău care vor merge la Bucureşti, fiţi siguri că vom începe să concretizăm de anul viitor toate aceste planuri bune!

Mesaj Primar 5-DEC-2016

Dragi buzoieni, astăzi, în mesajul video, am ales să vorbesc despre educaţie. De ridicarea nivelului ei, a performanţei şcolare, va depinde, în opinia mea, felul în care va arăta viitorul municipiului Buzău, ba chiar al ţării însăşi. Iar pentru mâine, de Sf. Nicolae, urez un sincer „La mulţi ani!” celor care îşi vor sărbători onomastica. Şi, de asemenea, vă invit pe toţi buzoienii în Piaţa Dacia, de la ora 17.00, la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun. Vă mulţumesc!

Mesaj Primar 1-DEC-2016

1 Decembrie 1918 a fost unul dintre momentele astrale din istoria acestui neam. Acum 98 de ani, Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia proclama unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului la Ţara-Mamă. Ca români, spiritul acelei unităţi, nu al dezbinării, ar trebui să ne însoţească zi de zi, nu doar la momente festive, nu doar de Ziua Naţională.
Ar trebui să purtăm Tricolorul în suflet, clipă de clipă, ar trebui să construim punţi, nu să le distrugem. Fie ca tot ceea ce urmează în istoria acestui neam, cu ajutorul secular al Armatei şi Bisericii, să fie mai bun pentru acest popor atât de încercat şi, în ultima perioadă, prea divizat. La mulţi ani, România! La mulţi ani, buzoieni!

Mesaj Primar 28-NOV-2016

Vă salut, dragi buzoieni şi vă propun să reţineţi, din acest mesaj video, mai ales un număr: 5347. El reprezintă totalul zilelor de concediu şi libere la care mai au dreptul cei peste 300 de poliţişti locali care, prin decizia instanţei buzoiene, nu mai pot fi, deocamdată, disponibilizaţi, Primăria fiind în continuare nevoită să le achite drepturile băneşti lunare. Adică, în total, aproape 15 ani de zile de concediu.
De mâine, toţi cei aflaţi în această postură vor beneficia de acele „libere” şi concedii. Iar între timp, cred cu tărie că următoarea instanţă de judecată va da câştig de cauză Primăriei în problema disponibilizării poliţiştilor locali. Pentru că tot ce am făcut, am făcut respectând LEGEA în vigoare!
În caz contrar, dezvoltarea oraşului nostru riscă să fie blocată pentru multă vreme, inclusiv prin neaplicarea noii organigrame şi pierderea de fonduri europene! Ca să nu mai vorbim de banii buzoienilor, ce se vor duce pe salariile acelor poliţişti locali, în loc să fie folosiţi pentru dezvoltarea Buzăului! Însă, repet, cred cu tărie că Justiţia va da soluţia normală, evidentă şi vom putea merge mai departe în ceea ce ne-am propus pentru binele municipiului nostru!
Vă mulţumesc şi nu uitaţi că de joi, 1 Decembrie, chiar de Ziua Naţională a României, vă aştept la deschiderea Tărgului de Crăciun din Piaţa Dacia. Dar asta după ce, mai întâi, vom admira în acea zi defilarea militarilor Diviziei 2 Infanterie „Getica”!

Mesaj Primar 21-NOV-2016

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ ȘI ASFALTĂRI
1. Asfaltarea tuturor străzilor rămase neasfaltate din Buzău, în număr de 53.
Termen: trim. IV-2017, finanțare: surse proprii.
Au fost demarate deja expertizele tehnice, realizarea studiilor geo și topo și a studiilor de fezabilitate.
2. Refacerea tuturor intrărilor în oraș.
Termen final: trim. IV-2018, finanțare: surse proprii.
Termen intermediar pentru intrarea dinspre Ploiești: trim. IV-2017.
A fost întocmit deja studiul de fezabilitate pentru intrarea dinspre Ploiești, iar lucrarea va fi referință penru cum trebuie să arate o stradă principală din Buzău. Proiectul va fi scos la licitație în trim. I-2017, finanțare: surse proprii.
3. Reabilitarea a 14 km de străzi principale pe care circulă mijloacele de transport public de călători (asfaltare, reabilitare trotuare, canalizație pentru cabluri aeriene, piste de biciclete care vor lega zona industrială de oraș și de cele trei mari parcuri din orașul nostru (Inelul Verde).
Termen pentru întocmirea Planului de Mobilitate Urbană trim. IV-2016.
Depunere proiect accesare fonduri europene trim. II-2017.
Execuție proiect 2018-2020.
4. Asfaltarea integrală a tuturor străzilor rămase (aproximativ 54 km), prin finanțare din surse proprii și surse atrase prin obligațiuni municipale sau credite de la bănci.
5. Amenajarea tuturor parcărilor din oraș și înființarea altora noi.
Termen: 2017-2020, prin surse proprii și surse atrase.

Mesaj Primar 14-NOV-2016

Astăzi am schimbat puţin formatul mesajului video. De fapt, de acum încolo, atunci când vor fi probleme importante, de interes general, vă voi vorbi despre acele probleme chiar la faţa locului. Acum am făcut-o despre lucrările începute pe strada Viilor, una dintre cele 54 de străzi încă neasfaltate din municipiu. Va veni şi rândul altora.
Dar în mesajul de astăzi veţi găsi, pornind de la un articol apărut tot azi în cotidianul Opinia, despre lucrurile pe care au încercat să le facă şi încă le fac „găştile rele, mafiote” cu care mă lupt încă din prima zi de mandat, când le-a fost clar că Toma chiar va lupta să scoată oraşul acesta de sub influenţa şi „gheara” lor, un oraş pe care de ani şi ani aceste găşti l-au supt de toată vlaga economică, financiară, răpindu-i aproape însuşi viitorul, răpindu-i însăşi şansa unei dezvoltări fireşti, bune pentru toţi locuitorii lui.
Poate unii mai cred în coincidenţe, eu nu! Dar vă asigur în primul rând pe dumneavoastră, buzoienii, pentru că dumneavoastră contaţi, că în ciuda încercărilor şi presiunilor acestor „şmecheri”, nu mă voi lăsa intimidat şi nu voi da înapoi nici măcar jumătate de pas! Buzăul trebuie curăţat de toate aceste mizerii. La propriu şi la figurat! Şi nu contează dacă voi mai sta încă 3 zile, încă 3 luni sau încă 3 ani jumătate la Primărie, cât timp sunt aici voi face doar ce ştiu că e corect şi bine pentru Buzău şi buzoieni!
De aceea, pentru susţinerea pe care mulţi mi-aţi arătat-o în aceste luni şi pe care tot mai mulţi mi-o demonstraţi în fiecare zi, nu pot decât să spun „Vă mulţumesc!”. Iubesc Buzăul şi ştiu, simt deja, că suntem mult mai mulţi care simţim astfel, spre disperarea celor care încă încearcă să îl menţină „confiscat” doar spre beneficiul lor şi al clicii lor!

Mesaj Primar 7-NOV-2016

Întrucât trebuie să fiu prezent în Bucureşti la o importantă reuniune a Asociaţiei Municipiilor din România, vin în faţa dumneavoastră cu mesajul video săptămânal ceva mai devreme decât ora obişnuită. Este şi motivul pentru care audienţele din această săptămână le voi ţine mâine şi nu astăzi, aşa cum sunt ele programate de obicei.
În rest, sunt probleme ale municipiului, ale dumneavoastră, cetăţenii lui, pe care încercăm să le rezolvăm cât mai bine sau mai repede cu putinţă, chiar dacă, uneori, soluţiile nu pot împăca absolut pe toată lumea, aşa cum este, de exemplu, cazul schimbărilor de sens unic şi alte modificări pe care le-am făcut în dreptul Şcolii nr. 11. Dar mai bine o reglementare, fie ea şi perfectibilă, ce poate fi îmbunătăţită, dar care aduce mai multă organizare, decât lipsa oricărei reglementări, ce lasă loc doar haosului. Şi sper să fiţi de acord cu mine în această privinţă.
Prea mult timp, acest oraş a fost lipsit de o mulţime de reglementări absolut fireşti pentru o urbe civilizată, motiv pentru care aproape în orice domeniu a domnit doar bunul-plac al fiecăruia şi, mai ales al celor mai „şmecheri” ca alţii. Nu e simplu, e un proces de durată, dar sunt convins că, mai ales şi cu ajutorul dumneavoastră, vom putea aduce mai multă legalitate, ordine şi, la urma urmei, civilitate, în Buzău.
De asemenea, doresc încă de astăzi să urez „La mulţi ani!” şi multă sănătate tuturor celor care mâine îşi vor sărbători onomastica, de marea sărbătoare a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil!

Mesaj Primar 31-OCT-2016

Vă salut cu prilejul întâlnirii noastre săptămânale prin mesajul video. A fost o săptămână plină de lucruri importante, ba chiar, zic eu, de un eveniment chiar istoric: votul dat în Consiliul Local privind solicitarea Municipalităţii către Guvern pentru ca Pădurea Crâng să revină în integralitatea ei la proprietarul de drept, urbea Buzăului. Despre celelate subiecte vă invit să aflaţi urmărind clipul. Mulţumesc şi până data viitoare vă urez o săptămână cât mai reuşită!

Mesaj Primar 24-OCT-2016

Dragi buzoieni, astăzi este luni, deci este şi ziua unui nou mesaj video. Cel mai important eveniment al ultimei săptămâni a fost votarea în şedinţa Consiliului Local a noii organigrame a Primăriei, un element esenţial pentru schimbarea modului de funcţionare a administraţiei locale, dar şi de reducere semnificativă a costurilor. Este, practic, punctul de pornire în regândirea rolului Primăriei, a eficientizării activităţii ei, dar şi a relaţiei Primăriei cu cetăţenii. Despre restul subiectelor abordate, puteţi afla vizionând filmarea. Până la următoarea întâlnire, vă doresc o săptămână frumoasă!

Mesaj Primar 18-OCT-2016

Iată-ne la noua întâlnire săptămânală prin mesaj video. Îmi cer scuze dacă va deranja pe cineva lungimea filmării, dar au fost multe subiecte de abordat și, cred eu, de interes pentru marea majoritate a buzoienilor: de la Poliția Locală, la situația blocurilor și clădirilor ce prezintă risc major în caz de seism puternic, de la planul mutării unor servicii din cadrul Primăriei Buzău în clădirea Bazarului, fosta Hală de carne și pește, la soluțiile propuse de RER pentru problema deșeurilor menajere din zona blocurilor de locuințe.
Și, nu în ultimul rând, decizia ca Sala 13, cea de festivități, din clădirea Palatului Comunal, să fie organizată, dotată, ca o sală de școală, unde profesori de elită ai orașului să poată pregăti suplimentar elevii din familii cu posibilități financiare reduse, în vederea examenelor pe care acești copii le au de dat la finalul anului școlar. Dar unde inclusiv angajații Primăriei să beneficieze de diferite cursuri de instruire specifice muncii pe care o fac zi de zi.
În plus, Sala 13 va purta numele celui mai mare, mai important Primar din istoria Buzăului, Nicu I. Constantinescu, în semn de omagiu pentru realizările acestuia în modernizarea orașului, după cum Sala 24, cea în care au loc ședințele Consiliului Local, se va numi Sala Stan Săraru, celălalt mare Primar cu contribuții majore în edificarea Buzăului modern. Rămâne ca eu și cei care îmi vor urma în această dificilă, dar onorantă funcție, să încercăm să nu le facem numele de rușine. Și să nu vă dezamăgim, așa cum au făcut-o alții, pe dumneavoastră, buzoienii, sufletul și cel mai important „personaj” din acest oraș pe care îl iubim cu toții și căruia, sper din tot sufletul, să îi redau, cât îmi va sta mie în puteri, ceva din frumusețea și farmecul de altădată.

Mesaj Primar 10-OCT-2016

A fost o zi plină, dar, așa cum v-am promis, iată-mă prezent la o nouă întâlnire cu dumneavoastră. Veți afla lucruri, sper eu, interesante, inclusiv despre așa-zisa ”înfrângere a lui Toma” în problema Companiei de Apă. Nu, dragi buzoieni, nu e vorba de înfrângerea mea, ci de a tuturor buzoienilor care vor plăti în continuare pentru un serviciu scump și prost. Eu am făcut și voi face tot ce depinde de mine, ca primar, însă problema nu poate fi rezolvată decât politic. M-ați ales ca administrator, ca gospodar al urbei și nu ca politician, iar nodul gordian de la Compania de Apă nu poate fi tăiat, în acest moment, decât prin voință și decizie politică.
Veți mai afla din mesaj și ultimele informații despre planul de asfaltare a orașului, pe care sper să îl începem anul viitor, în primul rând cu cele 53 de străzi încă neasfaltate – 53, deși inițial mi se spusese că ar mai fi doar 14, iar unele figurează doar ”pe hârtie” ca fiind asfaltate – lucru de neconceput în secolul 21 pentru un municipiu capitală de județ dintr-un stat membru al Uniunii Europene.
Și nu în ultimul rând, sper să ne vedem, sâmbătă și duminică, la Târgul ”Toamna buzoiană” prin care vom celebra Ziua Recoltei și ne dorim să promovăm fermierii și producătorii buzoieni.
Până data viitoare, vă doresc o săptămână bună!

pagina editata la data de Noi 20, 2016 la ora 14:43

MĂREȘTE DIMENSIUNE TEXT

Zoom in Regular Zoom out

APLICAŢIA BUZĂU REPORT

Buzau Report

Primăria Municipiului Buzău pune la dispoziţia cetăţenilor aplicaţia Buzau City Report pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android sau IOS, care permite utilizatorilor să trimită către primărie sesizări referitoare la probleme şi incidente remarcate pe teritoriul oraşului Buzau, pe care instituţia poate şi trebuie să le remedieze.

Aplicaţia Buzau City Report este disponibilă în platformele Google Play şi App Store.